Akuttbehandling - behov for akutt tannlege?

Har du behov for akutt tannlege i Stavanger, eller Sandnes så kan vi hjelpe deg. Dette innebærer at vi må hjelpe deg, eller henvise til noen som kan hjelpe deg. Dersom du trenger akutt tannlege og ikke ringer oss før på slutten av arbeidsdagen, er det ikke sikkert at vi kan hjelpe deg. Derfor er det viktig at du kontakter oss på tlf: 51 66 37 38 tidlig på dagen ved behov for akutt tannlege i Sandnes.

Dersom du går med tannverk hele dagen og ikke ringer oss før på slutten av arbeidsdagen, så er det ikke alltid mulig å hjelpe deg.

Ring derfor tidlig på dagen!


Vær klar over at mistede fyllinger sjelden anses som akutt, og at disse kan behandles på senere tidspunkt.

  1. Ta kontakt med tannlegevakten. Tannlegevakten ligger i Stavanger og er åpen lørdager, søndager og andre helligdager fra 13-17. Du finner dem på denne linken http://www.tannhelserogaland.no/newsread/news.asp?n=5364 . Telefonnummeret er 51 52 33 44.

  2. Ta kontakt med en tannlege privat. Alle tannleger plikter å hjelpe (eller evt. henvise til noen som kan hjelpe) også om de blir kontaktet utenom arbeidstid. Bruk telefonkatalogen eller opplysningen for å finne privat telefonnummer til en tannlege.

Dersom du har tannpine er tabletter som inneholder Ibuprofen det som hjelper best. For eksempel Ibux, Ibumetin, eller Ibuprofen.

Når har jeg behov for akutt tannlege?

Dersom du har vært ute for en ulykke og gjort en eller flere av de følgende:

  • slått av et stort stykke av en tann
  • slått tennene slik at de har skiftet stilling
  • slått kjeven slik at du ikke klarer å bite sammen skikkelig
  • slått ut en tann

I så tilfelle er det viktig å få snarlig behandling.